keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Hän on Vekara

Olen paljon puhunut täällä Vesselistä ja hänen touhuistaan. Nyt kuitenkin on Vekaran vuoro. 

Tuo Pieni Iso esikoiseni. Syntyi ennneaikaisesti viikoilla 33+6. 43,5cm 2345g. Ikää hänellä on nyt 6vuotta ja hän on eskarilainen. Pituutta n.120cm ja painoakin päälle 22kg. (Emme omista puntaria, joten ei ole kevään jälkeen tullut puntarilla käytyä.) Alkutaipaleen vaikeuksista huolimatta terve ja vauhdikas poika. Puheterapiassa olemme käyneet seurannassa kolmevuotiaasta asti. Hän ei nimittäin aiemmin ennättänyt sanaista arkkuaan avata meille. Mieluummin viiletti paikasta toiseen tuulispäänä. Nykyisin juttua kyllä tulee enemmänkin, kunhan joku vain malttaisi kuunnella. 

Parhaiten Vekaraa voisi kuvata sanalla "Ikiliikkuja". Yleensä aina menossa, jos paikallaan täytyisi olla, niin vähintäänkin pyöritään siinä omalla paikallaan. Kuvia hänestä on äärimmäisen hankala ottaa, joko hän ei pysy sen vertaa paikoillaan, tai ilveillä täytyy, niin ettei ihmisen näköistä kuvaa millään tule. Tänä syksynä ollut myös havaittavissa Vekaran vaatteissa kestävyys ongelmia. Kulutus on kasvanut huippuunsa. Kaikissa housuissa polvet ovat todella kovalla koetuksella. Lenkkarit kuluivat puhki, kuten talvikengät (ne tosin vähän liiankin ennätysajassa). Vekara pitää leluistaan, kaikista leluistaan ja niillä täytyy leikkiä Kaikilla yhtäaikaa, joten voitte varmaan arvata kuinka siistiä huoneessa ajoittain on. Siivoaminen on tietenkin äärimmäisen tylsää. 

Harrastuksia hänelle ei ole vielä kertynyt kuin jääkiekko. Viime talvena aloitettu harrastus jatkuu myös tänä talvena. Harrastuksen alkutaival oli kankea. Luistella hän ei nimittäin osannut lainkaan. Sitkeys palkittiin, nyt vauhtia (ja vaarallisia tilanteita) on riittämiin. Viime vuonna kysyin ennen jokaista treenia, että haluaako hän mennä varmasti, kun jäällä makoilu näytti olevan kiinnostavampaa. Hän tahtoi kuitenkin joka kerta lähteä opettelemaan pystyssä pysymista. Tahtoa riitti ja se palkittiin. Luistelu tuli opittua. Monet muutkin urheilulajit kiinnostavat kovasti. Hän tahtoisi aloittaa myös "säbän" ja jalkapallon. Valitettavasti, minulla ei ole intoa juoksuttaa poikaa päivittäin erilaisten harrastusten parissa. Mielestäni hänen ikäiselleen riittää 2kertaa viikossa harjoittelu. Sitä ehtii vielä harrastaa enemmänkin. Juokseminen on myös hänen mieleensä. Tyhmät talvikengät ja talvivaatteet ovat kovin hitaita ja niissä ei pääse täysiä.

Pikkuveli on Vekarasta hieno juttu. Pari vuotta takaperin joulupöydässä Vekara totesi, että tässä pöydän ääressä olisi yksi paikka vapaana. Siihen mahtuisi pikkusisko. 3viikkoa myöhemmin plussasin, muttei siskoa kuitenkaan. Velikin kelpasi oikein mainiosti. Sen kanssa on mukava painia. Välillä tietysti ärsyttää, kun omista leikeistä ei meinaa tulla yhtään mitään, kun Vesseli hämmentää. 

Joululahjaksi hän toivoo Säbä-mailaa ja yhtä palloa, tai kahta, tai vaikka viisi. PS3 lego Batman2 ja BeyBladeja paljon (ehkä kirjoitin oikein, en viitsi tarkistaa). Oikeastaan kaikki lelulehdessä olevat poikien lelut ovat mieleen. Vauvalelut voisivat mennä Vesselille. 

Joulua siis odotellaan kovasti. Kalentereita on 2. Lego City ja Autot aiheinen suklaakalenteri. Myös pikkukakkosen joulukalenteri tulee katsottua. 

Siinä näin lyhykäisesti Meidän Vekara. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:)