maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tukholma 17.- 19.3.2013

Käytiinpä parisen viikkoa sitten lasten kanssa risteilemässä Silja Symphonylla. Seuranani oli hyvä ystäväni, hänen 2 tyttöä ja avopuoliso. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita lapset osasivat järjestää ihan omasta takaa. Onneksi Vekara ei ole kovin nuuka leikkiseuran suhteen. Jutut tokaluokkalaisen ja eskarilaisen tytön kanssa menivät oikein hyvin yksiin. Vesselikin yritti kovasti seurata mukana. 

Hyttinä meillä oli promenade 8.kerroksessa. Nukkumisjärjestelyt toteutimme niin, että Vekara nukkui yläsängyssä ja alasängyt työnsin parivuoteeksi. Siinä sitten vieritysten nukuimme Vesselin kanssa. Ensimmäinen yö ei mennyt niin hyvin, mutta onneksi toisena yönä unikin tuli kaikille nopeammin. 

Leikkipaikka oli mainio. Isompi viihtyi kovasti pallomeressä ja peliluolassa. Etsi leikkihuoneesta muumihahmoja ja juoksi ympäri laivaa, kysymyksiä etsien. Voittipa kaksi vapaalippua Tukholmassa sijaitsevaan Aquariaan. Vesi museoon. Ehkäpä kesällä pääsemme siellä käymään. Sattumalta törmäsimme laivalla myös serkkuuni ja hänen perheeseensä. Sen jälkeen huomasimmekin, että matkamme täyttyi hyvin hyvin samanlaisilla suunnitelmilla. Leikkihuoneessa sekä saunaosastolla olimme mm. samaan aikaan. Ilman, että sovimme etukäteen aikatauluja. 

Vesselin kiinnostus portaisiin oli ehdottomasti suurempi kuin mikään muu leikkihuoneessa ollessa. Myös vessan askelman hallinta oli aavistuksen hakusessa ja näin ollen sieltä humahdettiinkin pääedellä alas. Noh, menevällä sattuu ja tapahtuu. Isompi puolestaan keksi hypätä yöllä yläsängystä alas. Tai niin hän vastasi, kun aamu yöllä heräsin rysähdykseen. Itse uskon hänen unohtaneen olleen ylhäällä ja siksi vauhdilla tulleen alas. Sen verran näytti säikähtäneen tapausta itsekkin. 

Sää ei Tukholmassa ollut mitenkään mahtava. Pilvinen ja kylmä tuuli. Onneksi se ei kauppoja kierrellessä häirinnyt. Kun palasimme laivaan ja vilkaisimme ulos ikkunasta, lunta satoikin jo vaakatasossa eikä rantaa näkynyt. Ajoitus siis mitä parhain. 

Kävimme testaamassa saunaosaston. Vesseli viihtyi lämpimissä altaissa hienosti ja vesikammoisesta Vekarastakin kuoriutui oikea vesipeto. Jes. Nyt hänen kanssaan voi lähteä toistekkin lillumaan. 

Aamupalat nautiskelimme mennen tullen buffetissa. Mielestäni helppo tapa aloittaa aamu. Varsinkin, kun molemmat pojat olivat aikaisin ylhäällä. Irtiotto arjesta oli onnistunut. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:)