tiistai 12. helmikuuta 2013

Voihan muisti...

Kuten aiemmin kerroin, esikoisella on ilmeisesti "kapea muisti". Tämä termi jostain syystä raivostuttaa minua. En oikein tiedä miten tämän asian kanssa olisi. Hienoa on, että asioihin puututaan ja niihin kiinnitetään huomiota. Erityisesti näin ennen koulun alkua, jotta niihin osataan varautua. 
En vain pääse yli tästä lokeroinnista, syiden etsimisestä ja ns. osoittelusta. Ennakkoasetelmasta! Sehän se sana oli jota hain. Sillä nythän puheterapeutti sanoi suoraan, että lukeminen tulee olemaan vaikeaa. Pojan On vaikea oppia kirjaimia. Ihan kuin heti alkuun sanotaan, että sinä et osaa. Hyvä tapa aloittaa kouluun valmistautuminen eikö? Vekara tahtoisi kovasti oppia lukemaan eskarissa ollessaan, mutta kuinka kauan hänen intonsa riittää kirjaimiin ja lukemisen opetteluun. Hän nyt on itsekkin päättänyt, että hänellä on "Kapea muisti", kuten hänen puheterapeuttinsa sanoi. Tyhmä ja kuuro poika ei tosiaan ole. Hän kyllä tarkasti kuuntelee, mitä puheterapeutti hänestä, hänen kuullen sanoo. Hienoa.... 

Vekara sai lahjaksi omaan huoneeseensa tietokoneen. Ladattiin tänään koneelle Niilo Mäki instituutin Ekapeli. Tällä pelillä voi eskarilainen opetella kirjainten äänteitä. Pelissä on myös matematiikka harjoitteita sekä ekaluokkalaisille sopivia luku ja kirjoitusharjoitteita. Sanoinkin Vekaralle, että tätä peliä hän saa pelata päivittäin. Muutoin hänellä on 3 x 1h peliaikaa/ viikko. Ennalta sovitut ja tiedossa olevat pelipäivät ovat antaneet minulle rauhan. Sillä aiemmin jankkaus oli päivittäistä ja alkoi heti kun sai silmät auki "saanko pelata nyt nyt ? tänään, kohta? milloin?" Nyt kun on tietyt pelipäivät ja ennalta määrätty aika, ei ongelmaa ole enää ollut :) Mitä nyt välillä tulee kysymys "oliko pelipäivä tänään vai huomenna ja voisiko sitä vaikka siirtää niin että tänään, eikä huomenna...."

Oikein mukavaa Laiskiaistiistaita Laskiastiistaita kaikille! 

1 kommentti:

  1. Toi on niin kakspiippunen juttu, luen ite erityispedagogiikkaa ja mun mielestä jokaista lasta pitäis vaan tsempata ja kertoa, että kyllä kaikki oppii lukemaan. Toisaalta taas on hyvä kertoa lapselle miksi oppiminen ei oo yhtä helppoa kuin muilla, ettei lapsi tunne olevansa huonompi. Tässä on sitten tää sun mainitsema kääntöpuoli, joka ei myöskään oo hyvä. Ei missään nimessä pitäis antaa ennakkoasennetta siitä, että vaikeuksia on tulossa. Tsemppiä sinne! Ekapeli on muuten tosi kiva :)

    VastaaPoista

:)