perjantai 8. helmikuuta 2013

Kapea muisti?!

Kävimme Vekaran kanssa puheterapiassa jälleen, pitkän tauon jälkeen. Esikoulun opettajan toiveesta tällä kertaa. Hänen mielestään poika ei kykene noudattamaan annettuja ohjeita. Vähintäänkin hänellä on asian kanssa vaikeuksia. Tunti jälleen istuskeltiin pienemmän kanssa odotushuoneessa, ennenkuin pääsimme kuulemaan ns. tuomion asiasta. 

Niinkään ongelmana ei ole ohjeiden noudattaminen, vaan pojan muisti. Hänellä on "kapea muisti" kuten puheterapeutti asian ilmaisi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että normaalisti n.7vuotias muistaa yli 5 sanaa, kun Vekaran muisti pätkäisee kolmen jälkeen. En ollut paikalla testiä tehdessä. Jos oikein ymmärsin, se tapahtuu niin, että lapselle luetellaan numeroita/sanoja tietty määrä ja lapsen pitää tämän jälkeen toistaa ne samassa järjestyksessä.

En oikein tiedä mitä asiasta pitäisi ajatella, toivon kovasti, ettei tämä tuota hänelle koulussa kovasti vaikeuksia. Toisaalta puhe alkoi sujumaan alkukankeuksista huolimatta hienosta, nopeassa tahdissa. ( Hän ei siis puhunut oikeastaan mitään ennen ikävuotta 3). Laskupää hänellä selvästi toimii. Pitää plus ja miinus laskuista, jo eskarilaisena. 

Sovimme muutaman käynnin eteenpäin puheterapeutin kanssa. Minulle on vielä epäselvää, kuinka tällaista muistiongelmaista voidaan treenata. Mutta uskoisin sen tulevillä käynneillä selviävän. 

Onko jollain tietoa aiheesta? Olen tähän asti pitänyt häntä ihan tavallisen vilkkaana eskarilaisena. Harmittaa melkein tällainen "lokerointi". 

5 kommenttia:

 1. No voi, että. Onneksi asiaa tutkitaan. Toivottavasti saat pian tarkempaa tietoa, mistä tässä on kyse! Lokerointi harmittaa varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynnit alkavat maaliskuussa, jospa sitä silloin olisi viisaampi. Viikonloppuna kuitenkin juhlimme pojan 7v syntymäpäiviä. :)
   Joten turhat murheet ja harmistukset voimme unohtaa hetkeksi.

   Poista
 2. Lokeroinnista on kokemuksia täälläkin ja harmitus on suuri, kun arvio ja arvostelu kohdistuvat omaan lapseen. Ristiriitaista, että nykyään puhutaan paljon yksilöllisyydestä, mutta kuitenkaan ei saisi olla yhtään erilainen kuin muut.

  Tsemppiä treenaukseen! :)

  VastaaPoista
 3. Meidän pojalla lienee jotakin vastaavaa, päätellen tuosta puheen hitaasta kehittymisestä. Mä olen päässyt jo "shokkivaiheesta" yli ja haluan vaan meille kaiken mahdollisen tuen mitä voidaan saada. Siitäkin joutuu taistelemaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän itse vielä kovasti sulatella tätä dg:tä... Jotenkin vain en nyt ole vielä sinut asian kanssa.. Vekarakin osaa jo paeta tämän termin taakse, ilman että viitsii yrittää harjoitella kirjaimia/numeroita. "En minä voi kun minulla on tämä kapea muisti" no siitähän se ei ainakaan levene, ettei suostu edes yrittämään.

   Poista

:)