torstai 6. syyskuuta 2012

Hui, Pienokaiseni täyttää vuoden!

Taas vuosi hurahti! Kuopukseni täyttää 1vuotta. Mihin se vuosi oikein katosi? Haikein mielin mietin kulunutta vuotta. Paljon on palleroiseni tässä ajassa oppinut.Kääntymisestä lähtien. Ihmetellen omia käsiään, tuijotellen perheen jäseniä ja kummastellen isoveljen säntäilyä sinne ja tänne. Välillä nausreskellen ja välillä vähän itkeskellen, kun ei saakkaan syödä äidin puhelinta tai pikku kiviä lattialta. Paljon mahtuu asioita pienen ihmisen ensimmäiseen vuoteen. Paljon myös itse sain muistutusta miten ihmeellinen ja samalla yksinkertainen pienen ihmisen elämä on. Vekaran vauva-ajasta, kun on jo useampi vuosi vierähtänyt. Oli monikin asia päässyt jo unohtumaan. 

Tänään olisi ohjelmassa kakkua ja kahvia. Pikkuiseni ei valitettavasti pääse näistä herkuista nausitkelemaan maito ja muna-allergiansa vuoksi. Mutta LUPAAN tehdä hänelle jotain spesiaaliherkkua, kunhan löydän erityisen herkullisen ohjeen. Hieman huono olen hatusta erikoisuuksia keksimään. Tänään me muut kuitenkin pääsemme herkuttelemaan voileipäkakulla, toivon sen onnistuneen hyvin. Ensimmäistä kertaa moista taiteilin. Täytekakun kävi vähän köpelösti. Ajatuksissani nakkelin eilen kaikki munista lähtien kulhoon, jonka jälkeen hoksasin etten olekkaan lettutaikinaa vääntämässä. Suotavaa olisi ollut vatkata munat ja sokeri ensin. Noh, näin nyt ei tälläkertaa käynyt. Kakun ulkonäkökin on varsin kamala. Ehkäpä rumimpia kakkuja mitä ikinä olen tehnyt. En ole tosin montaa edes tehnyt, mutta kuitenkin. Jospa mansikka-banaani täyte olisi maukas ja kakku ei liian vetinen noin niinkuin muuten. Voileipäkakusta voin kuvatuksia laitella myöhemmin. 
Vieraita tänään on tulossa jokunen kappale. Muita mammalomalaisia työpaikaltani ja mummot. Ehkä muitakin, muttenhan minä enään muista kenelle minä olen mitäkin päivää suositellut. 
Onko teillä päässeet 1vuotiaat kakkujaan maistelemaan? 

Ihmettely ja kummastelu jatkunee kuitenkin vielä pitkään. 
Ainakin itse näin "vanhana" huomaan ihmetteleväni moniakin asioita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:)